hakcipta terpelihara@ Mohd Ramli Raman

Dilarang mengutip, menyalin, mencetak dan menerbitkan apa-apa dari blog ini tanpa persetujuan pengarang.

tentang saya

My photo
Nilam Puri, Kota Bharu, Kelantan, Malaysia

Perkhidmatan dan Jualan

Menyediakan perbagai jenis kayu kemuning dalam bentuk kepingan dan batang, membeli dan menjual keris antik dan baru, pending warisan Melayu, pendokok keris, hulu dan sampir, khidmat latihan, seminar dan bengkel serta hal-hal yang berkaitan dengan kebudayaan dan kesenian Melayu

pembayaran dan penghantaran

pembayaran boleh dibuat atas nama Mohd Ramli Raman CIMB Cawangan Universiti Malaya a/c 7005179953. Bukti pembayaran hendaklah di sms atau email, barangan akan dikirim via pos laju Malaysia selewat-lewatnya tiga hari kerja. "Onhold" untuk setiap barangan hanya dibenarkan dalam masa 7 hari sahaja. Pihak kemuningwarisan berhak menjualnya kepada sesiapa sahaja selepas tempoh tersebut.Monday, March 21, 2011

berurusan dgn bangsa sendiri

berurusan dgn bangsa sendiri kadang-kadang amat menyakitkan hati. jika tidak, kita dikatakan tidak membantu sesama sendiri sebangsa dan seagama, tidak nasionalis dan berdosa. itu yang rata-rata yang ada dalam minda masyarakat. namun hakikatnya kita tidak akan mendapat apa-apa manfaat, malah semakin membenci bangsa, berdosa dan mengalami "mental damage", serta kerugian dari segi wang ringgit dan waktu.

2 comments:

zulldg said...

Ambo setuju, pengalaman ambo pong merujuk kepada perkara kejadian yang lebih kurang samo. Pendek kato, kalu berurusan dengan duit, melayu mudah jadi gelap mata, lupa sahabat-handai.

Anonymous said...

Asal melayu dari mala*u*.Memang bangsa agung kerana menerima agama islam sebagai cara hidup.Iaitu puak yang sangup mempertahan agama islam dengan seluruh diri dan harta benda.Yang tinggal sekarang bukan tulin lagi.Sudah rosak...sudah rusak...Namun ada lagi tunas baru ditutup pelepah kering yang mengurang nampak.