hakcipta terpelihara@ Mohd Ramli Raman

Dilarang mengutip, menyalin, mencetak dan menerbitkan apa-apa dari blog ini tanpa persetujuan pengarang.

tentang saya

My photo
Nilam Puri, Kota Bharu, Kelantan, Malaysia

Perkhidmatan dan Jualan

Menyediakan perbagai jenis kayu kemuning dalam bentuk kepingan dan batang, membeli dan menjual keris antik dan baru, pending warisan Melayu, pendokok keris, hulu dan sampir, khidmat latihan, seminar dan bengkel serta hal-hal yang berkaitan dengan kebudayaan dan kesenian Melayu

pembayaran dan penghantaran

pembayaran boleh dibuat atas nama Mohd Ramli Raman CIMB Cawangan Universiti Malaya a/c 7005179953. Bukti pembayaran hendaklah di sms atau email, barangan akan dikirim via pos laju Malaysia selewat-lewatnya tiga hari kerja. "Onhold" untuk setiap barangan hanya dibenarkan dalam masa 7 hari sahaja. Pihak kemuningwarisan berhak menjualnya kepada sesiapa sahaja selepas tempoh tersebut.Monday, February 15, 2010

wafak

di atas adalah sejenis wafak yang ditulis di tapak tangan seorang lelaki kemudian digosok-digosok di kemaluan perempuan untuk menaikan nafsu syahwatnya. Wafak atau susunan aksara jawi/arab ini digunakan untuk membangkitkan nafsu wanita berusia yang kurang selera seksnya.
wafak di atas pula digunakan bagi lelaki yang mengalami impotensi atau lemah tenaga batin. ianya ditulis pada sehelai kertas atau kain, dilipat dan diletakan bawah bantal, atau di tempat tertentu di atas ranjang sewaktu melakukan hubungan seks.
sekadar dua jenis wafak sebagai contoh, menunjukan bahawa masyarakat melayu masih menggunakannya sehingga hari ini walaupun terdapat perbagai jenis perubatan moden, alternatif yang juga boleh memilih pelbagai jenis pil perangsang, teknik bersenggama, wafak masih lagi menjadi pilihan utama. ianya juga dianggap bertentangan dengan agama. namun kelangsungan berterusan..apakah ianya merupakan keperluan psikologi manusia ataupun secara mistik memang benar-benar ampuh!

No comments: